Glöm inte bort kuverten i materialinköpen

Idag skickas de flesta brev och nyheter till kunder ut med e-post. Dock är kuvert fortfarande en underskattad produkt som verkligen bör köpas in för att ligga på kontoret. Du vet aldrig när du behöver skicka något per vanlig post.

Ha alltid ett skåp på kontoret med kuvert  i olika storlekar som du bara kan ta av. Du bör även ha en frankeringsmaskin så att du slipper ränna till postkontoret stup i kvarten. Kuvert är inte bara praktiska, de är också fina emballage till dokument och diverse småsaker. Köp till exempel vadderade kuvert för att skicka ut böcker eller extra viktiga dokument. Idag är det också viktigt att tänka på miljön och återvinningen. Vilket material i kuverten är bäst?

 

Olika typer av kuvert

Tänk att en sådan enkel sak som ett kuvert kan göra så stor skillnad. Med kuvert i olika färger och storlekar blir det alltid spännande som kund att öppna posten varje dag. Tänk på att köpa olika storlekar på kuverten, såsom A5, A4 och A3. Du kan även satsa på både rektangulära och mer fyrkantiga kuvert beroende på vad som skickas ut mest. Att ha olika storlekar gynnar dig eftersom du slipper vika dokumenten så att kunden får hem fula papper som ser oprofessionellt ut.

Andra detaljer att hålla utkik efter är om det är fönster eller inte på kuverten. När du ska skicka ett dokument till en kund är det viktigt att adressen och namnet blir rätt och ser läsligt ut. Med ett fönster sätter du in adressen som är dataskriven, då slipper du handskriva det på kuvertet.

 

Klaffen och stängningen

Själva stängningen på kuvert finns i olika utföranden. Du kan ha spetsig, rund, rektangulär eller något mellanting. På Kuvert Sverige finns alla möjliga olika stängningar för att ändra på kuvertens design. En annan fråga är om de ska ha fukthäftande lim eller självhäftande lim på klaffen.

 

 

Scroll to top