Marknadsföring på nätet i några steg

Hur får du ditt företag och ert varumärke att synas online – som till exempel på sociala medier? Det gäller att synas på rätt sätt för att inte få negativ press.

instagram marknadsföringIbland är det svårt att veta var du ska börja när det kommer till varumärkesbyggande på nätet. Då kan det vara en god idé att ta hjälp, redan från start. Med https://millstonegroup.se/ når du din relevanta målgrupp, på rätt kanaler.

Syns på rätt ställe – och skapa engagemang

Dagens Analys ger en expert flera goda tips på hur du lyckas med din marknadsföring i sociala medier:

  • Hur fungerar sociala medier? Först och främst måste du veta hur Instagram, Youtube och Facebook fungerar. Det finns mängder med gratisguider att ta till sig online, som gör det till synes svåra enkelt.
  • Sätt en strategi. När ni lärt er hur sociala medier fungerar är tiden inne för att sätta en strategi på de olika sociala medieplattformarna. Hur ska ni kommunicera?
  • Bjud in kunder och skapa dialog. För att ta reda på vad din målgrupp vill ha, är det viktigt att starta en dialog med dessa. Använd sociala medier och låt folk svara på frågor i realtid. Om du pratar med dina följare kan du även hitta influencers som i sin tur kan bli ambassadörer åt ditt varumärke.
  • Planera i förväg. När du ser till att en anställd (eller du själv) planerar inlägg i förväg ger det er mer tid att svara kunder och följare – det skapar engagemang.
  • Interagera med följare. Det gör att du kan fånga upp missnöje, föra en dialog och kommunicera ut lösningar.
  • Välj vilka kanaler du vill synas på. Inget företag är mästare på alla sociala medieplattformar, så se till att välja den eller de sociala medier din målgrupp troligtvis hänger på. Gör en grundlig analys innan valet och när du valt plattform kan du rikta in dig mer på just den.
  • Mät och utvärdera. Jätteviktigt när det kommer till marknadsföring i sociala medier, eftersom dessa även har egna verktyg där du kan analysera dina insatser i realtid, och se om du när upp till dina mål.

Sedan är det viktigt att synas i rätt sammanhang officiellt också, och inte som i detta fall, när jurister ställde upp som statister i en musikvideo för en kriminellt belastad rappare.

 

Scroll to top