Starta din egen restaurang

Har du gått i restaurangtankar länge och börjat fundera på vad som skulle behövas för att klara uppstarten? Förutom många tillstånd, en lokal och en utstakad meny, behöver du bra och slitstark köksutrustning. När allt är klart är det marknadsföringsaspekten som det kretsar kring. Men åter till restaurangutrustningen.

Slarva aldrig med valet av korrekt och anpassad utrustning och möbler till restaurangen. Börja med att kika vad online-utbudet har att erbjuda. Hos penproducts.se kan du både köpa köksutrustning och möbler till din restaurang.

mat och dryckVad behövs?

Till en restaurang behövs känsla när du inreder. Vilken är din målgrupp? Hur ser menyn ut? Hur kan du få till en enhetlig stämning som flyter som en röd tråd? Från de minsta detaljerna som tallrikarna till de största som dryckesmaskiner och diskutrustning behöver gås igenom. Sedan gäller det naturligtvis att vilken sorts restaurangverksamhet som du ska starta. Ska det vara ett kafé? Ett bageri? En bar? Ett gatukök? En pizzeria? En lyxrestaurang? Eko? Grill? Eller kanske en restauranginrättning på ett hotell? Oavsett vad det handlar om gäller det att hitta en balans mellan kreativitet och funktionalitet.

Har du valt namn än?

Förresten, har du hittat ett bra namn på din krog eller restaurang? Namnet ska vara säljande och enkelt för kunder att lägga på minnet. En del sätter sitt eget namn på dörren, så att säga. Detta kan vara en bra idé om du redan är lite berömd i kretsarna. Är du helt okänd kan det dock vara bättre att hitta ett passande namn som mer för tankarna till temat på krogen.

Administrationen inte alltid enkel

Den ekonomiska biten av en restaurangverksamhet är inte helt lätt. Har du själv en insatthet i det ekonomiska och den ibland krångliga administrationen, kan du ta tag i saker och ting själv. Dock är det ett tungt jobb som tar enormt med tid när du ofta måste lägga mer tid och kraft på annat. Skatteregler för en krog är strikta och mycket krävande att hålla reda på. Dessutom måste du ha en massa tillstånd som ger rätt till servering av alkohol samt ha drickssystem, ett säkert och tryggt kassasystem och hålla noga koll på bokföring, personalliggare och löneutbetalningar. Räkna även med påhälsningar från hälsovårdsmyndighet och Livsmedelsverket etc.

Administrationen är således inte alltid enkel och ofta krävs personal till det.

 

 

 

 

Scroll to top