Slå till på det bästa lånet vid företagsstart

När du startar ett företag kan du ibland behöva ta av ditt eget kapital för att finansiera verksamheten, även om företagslån är vanligt förekommande. Dock kan dina egna utarmade resurser behöva fyllas på med hjälp av olika lån. Här finns en liten guide till ett lån vid företagsuppstart.

Gå inte miste om det bästa lånet när du ska starta upp en ny verksamhet. Du kanske behöver pengar till en bil för att åka runt i, pengar för inventarier eller för att marknadsföra dig. Men du kan också behöva tillskott i den egna kassan för att klara brödfödan.

två företagare skakar handPrivata finanser för nya företagare

Som nyföretagare är det både tillstånd, avgifter och inventarier som ska betalas. Med ett företagslån löser du ofta den värsta biten, men många har också tagit mycket av sina egna pengar i hopp om att låna så lite som möjligt. Detta kan vara en dålig idé eftersom du i slutändan i alla fall skulle behöva ta ett privatlån för att inte tära ännu mer på din hushållskassa.

Marknadsföring en pengatjuv

Mycket av de pengar du investerar i företaget kan handla om marknadsföringsbiten. Marknadsföringsstrategier kostar pengar och kostnaderna kan glida iväg avsevärt. Nu när den digitala marknadsföringen också är en beroendefaktor så kan det bli viktigt att synas både online och på gatan eller i allmänhetens ögon. Det kan därför bli dubbla utgifter även om onlinemarknadsföring kan sänkas kostnadsmässigt med bred synbarhet på sociala medier. Dock kan marknadsföringen tvinga dig att investera mer än beräknat och även om du avsatt en budget så kanske du måste punga ut med oförutsedda utgifter med tiden.

Lån till en bil

Om du driver enskild firma eller om du frilansar kanske du behöver en bil att ta dig till och från kunder, till gig eller event m.m. Med ett privatlån eller billån kan du köpa en bättre begagnad bil utan att det behöver kosta så mycket och betala av med flexibel löptid.

Vi avslutar med att säga att du som egen företagare självklart får göra avdrag för utlägg och inköp enligt regelverket. Det finns också specifika företagslån att ta. Men alla som är företagare vet också att den egna ekonomin i början kan drabbas lite av en uppstart. Då kan ett privatlån vara nyckeln till lite mer trygghet.

Scroll to top