Hur påverkar internet våra köpbeteenden?

E-handel har under senaste 10 åren växt mer och mer. Bekvämligheten att kunna handla vad du vill, när du vill och var du vill har även gjort att det handlas mer och oftare. 

Att handla kläder och prylar på internet har du kunnat göra sedan e-handelns begynnelse, men nu går det att få tag på vad du än önskar. Shampoo, hudvård, datorer, tjänster och mat. Du kan få din veckohandling levererad till dörren och du kan även få receptbelagda mediciner levererat till din brevlåda. Att handla på nätet är minst sagt bekvämt med tanke på att du slipper trängas med folk på reor i butik och du behöver inte heller stå i kö.

E-handeln ökar

Eftersom e-handeln blir allt mer tillgängligt för alla och passar den stressade livsstilen är det bara en tidsfråga innan all handel sker genom nätet. Leveranserna går snabbare och snabbare och det blir även enklare och enklare att betala med kredit och faktura för att slippa långa återbetalningstider i samband med returer. 

När köp på internet går snabbare och snabbare, och blir enklare och mer lättillgängligt är det ett faktum att konsumtionen ökar – just för att det är så lätt att klicka hem något som sedan dagarna efter landar i brevlådan. Nu har även marknadsföringen i sociala medier, som vi konsumerar varje dag, ökat drastiskt senaste åren och det gör att spontana och oplanerade inköp är bara några knapptryck ifrån oss. Det är viktigt att tänka på vad det är vi inhandlar och varför, detta för att minska masskonsumtionen. Försök att planera dina inköp och handla inte saker du inte behöver bara för att det är billigt.

Scroll to top