Så blir det smidigt att vara konsult

När du är frilansande konsult är det mycket att hålla koll på. För att minska det administrativa arbetet kan du välja att vara egenanställd. Då kan du fokusera på att utföra uppdrag istället för att beräkna skatter och skriva fakturor.

Om du jobbar som frilansande konsult inom marknadsföring eller vill börja göra det är det viktigt att planera för hur du ska lägga upp din tid. Att jobba som frilansare är något helt annat än att vara anställd. För att spara in tid på administrativa uppgifter kan du fakturera utan att ha ett eget företag, fakturering utan bolag är väldigt smidigt och enkelt. Du slipper hålla koll på att kunden betalar, skicka ut fakturor, dra av skatt, moms och egenavgifter. Allt detta är något du måste avsätta tid för om du har ett eget företag. Det är tid som du inte får betalt för. När du är egenanställd och låter ett annat företag sköta faktureringen kan du lägga tid på uppdrag som du får betalt för. När du är i början av din karriär som frilansare är det bra att kunna fokusera fullt ut på att bygga ett nätverk och få uppdrag.

“Väljer du att fakturera med ett egenanställningsföretag sköter företaget det åt dig.” Läs mer här

Planera din ekonomi om frilansare

När du jobbar inom marknadsföringsbranschen är den ena arbetsdagen aldrig lik den andra och det är ständigt nya uppdragsgivare. När du kan lägga mer tid på dina uppdrag kan du tjäna mer pengar och får därmed en bättre ekonomi. Det är osäkert att vara frilansare och när det kommer sämre tider är en ekonomisk buffert alltid bra att ha.
Scroll to top