Så blir schemaläggningen mer effektiv

Att effektivisera schemaläggningen är något som du kan spara mycket tid och pengar på. Den sparade tiden kan du lägga på att förbättra andra områden vilket kan generera mer intäkter. Det är även en stor fördel för personalen att effektivisera schemaläggningen.

Om du driver en större butik med många anställda är det av största vikt att du hela tiden arbetar för ett bättre företagande. En sak som du kan försöka förbättra är schemaläggningen. Genom att ha schemaläggning online kan du på sikt tjäna en hel del på det. Det går att få ett skräddarsytt schemaläggningsprogram online. Att ha schemaläggningen online kan vara mycket tidssparande och effektivt genom det automatiska processerna som finns inbyggda. När du har schemaläggningen online blir det mer lättillgängligt, alla får en tydligare överblick av schemat och genom att det är online är det alltid uppdaterat med den senaste informationen. Det underlättar både för dig som chef men också för personalen.

Anpassa schemaläggningen

Genom att ha schemat online kan personalen själva lägga in när de är tillgängliga och du kan spara mallar för när personalen kan anmäla sig tillgänglig. En annan ska som gör att du sparar tid är att du slipper ringa runt och leta personal till tomma arbetspass. Du skickar enkelt en förfrågan till personalen via systemet och kan på mindre än en minut ha bemannat arbetspasset. I ett schemaläggningssystem online kan du anpassa det som du vill ha det och koppla ihop olika funktioner. Om du har en stor personalstyrka finns det möjlighet att färgkoda arbetspassen mellan olika avdelningar för att enkelt kunna skilja arbetspassen åt. Du kan även kommunicera med dina anställda via en applikation som tillhör programmet. Om du aldrig står utan personal och slipper lägga tid på att bemanna arbetspass kan det leda till vinstökning för företaget. I det här fallet är tid pengar och all tid du sparar kan du lägga på att göra butiken bättre.

Enkel tidrapportering

Genom att ha ett schemaläggningsprogram online kan du även göra tidrapporteringen enklare för både dig och personalen. Om personalen snabbt och enkelt kan rapportera via mobilen eller stämpla ut och in med en inbyggd stämpelklocka har du stenkoll utan att lägga ner mycket energi på det.

Fördelar med schemaläggning online:

  • Ger bra överblick.
  • Smidigt att bemanna arbetspass.
  • Kommunicera med dina anställda.
  • Effektiv tidrapportering.
Scroll to top